Articles

Spanair, esforç aeri català

Malgrat les pressions de la crisi econòmica i gràcies als esforços de molta gent, Catalunya ha demostrat la seva capacitat d’iniciativa fent-se càrrec de Spanair, la segona línia aèria de l’Estat espanyol. L’adquisició del 80,1% de la companyia aèria al grup escandinau SAS, formalitzada dissabte, per part d’un consorci d’empreses i inversors catalans liderat per la Generalitat i la societat municipal Turisme de Barcelona, i integrat per empreses properes als sectors turístic, immobiliari i del transport, suposa una important iniciativa en un dels àmbits claus per a la competitivitat de Barcelona i Catalunya, en un context en què darrerament s’acumulaven les notícies desfavorables, com ara la probable suspensió del Saló de l’Automòbil de Barcelona i la marxa de la fira Bread & Butter de Barcelona cap a Berlín.

El fet que Catalunya ocupi a partir d’ara al seient del pilot de Spanair (tot i que el control operatiu de la nova societat segueixi en mans de SAS, que és qui coneix més el negoci) és una notícia engrescadora en el panorama econòmic, i confirma els posicionaments anteriors dels empresaris catalans sobre la necessitat de consolidar l’aeroport barceloní com a node de comunicacions intercontinental. Les connexions aèries són un punt cabdal per mantenir la competitivitat de Barcelona, i l’esforç de conciliació de voluntats que ha permès reunir un ampli consorci d’inversors diu molt de la capacitat de Catalunya per respondre als imperatius, cada cop més complexos, de la crisi econòmica.

Les repercussions de la compra de Spanair per un consorci català van més enllà del sector turístic i demostren que la possibilitat de sumar energies empresarials públiques i privades no depèn només del fet una estructura estatal ho faciliti, tal com sovint veiem a Madrid, on sembla que aquesta mena de sinergies siguin més fàcils d’aconseguir. La capacitat d’iniciativa empresarial i social demostrada per Catalunya amb l’adquisició de Spanair dimensiona les aspiracions del país per mantenir el seu paper de motor econòmic més enllà dels entrebancs que imposa la crisi. Tant de bo que aquest esforç aeri català ajudi al país a emprendre el vol més enllà de les dificultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.