Articles

Els herois voten McCain

Quadern de campanya

Trobar republicans a Manhattan és més fàcil del que sembla. Sobretot si se’ls busca al voltant de Wall Street. Esclar que una cosa és que votin McCain i l’altra és que ho vulguin confessar en públic. Envoltats d’obamistes entusiastes, el quarter general dels republicans a Nova York sembla un funeral de tercera. En la intimitat confien en remuntar a última hora i salvar els 6 punts d’avantatge que les enquestes més ajustades donen a Obama. Ahir el suport explícit al candidat republicà per part del magnat de la comunicació Rupert Murdoch i tots els seus diaris i televisions va ser rebut com una alenada d’aire fresc per part dels seguidors de McCain.

La raó inconfessable darrere l’optimisme amagat és que confien que, en el darrer moment, el racisme acabi redimensionant l’onada obamista que avui per avui sembla imparable. El racisme no és una variable electoral apta per ser comentada en públic, però els republicans hi compten.

Com a missatge republicà en positiu, ahir els dos herois nord-americans més cotitzats –tan ficticis com reals– van donar suport públic a McCain. El governator Arnold Schwarzenegger i l’alcalde de Nova York de l’11-S, Rudolph Giulianni, van subratllar les meritòries credencials militars de McCain. L’objectiu dels estrategs republicans és fer una pinça contra Obama en la recta final de la campanya: per la dreta, ataquen el candidat negre amb l’argument de la por, i pel centre presenten un McCain condecorat amb els atributs d’allò que és genuïnament nord-americà. No es pot menystenir la importància de l’exèrcit i el racisme en una societat com la nord-americana, i d’això en són conscients els republicans… i els demòcrates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.