Articles

La Casa Gran i el Fòrum de les Cultures

D'AVUI.cat

Ignasi Guardans, eurodiputat però no eurocandidat, ha tret del calaix dels mals records el Fòrum de les Cultures, per comparar aquell certamen del qual encara ara ignorem la utilitat amb el projecte de la Casa Gran del Catalanisme.

Més enllà de l'oportunitat de la tria del nou cap de llista de CiU a les eleccions europees i el comprensible enuig de qui n'ha quedat descavalcat, el record d'aquell esdeveniment –aconteixement, que diria l'alcalde d'aleshores– pot causar un cert somriure retrospectiu.

Se'n recorden, els anys anteriors al 2004, de tot el que ens van explicar sobre el Fòrum? Hi van entendre res? Tenen clar a quatre anys vista de què va servir? Serien capaços d'explicar a un foraster què va significar? L'únic que en queda, de tot allò, com sempre, són les infraestructures, que finalment eren el motiu de tot plegat.

Aquell Fòrum no va servir de gaire res i això ho demostra el fet que Guardans encara pot fer la mateixa broma. El Fòrum de les Cultures és, passats els anys, sinònim de projecte confús, mal explicat, mal gestionat, mal executat i mal venut. La Casa Gran, almenys com a projecte, ja s'entén molt més que el Fòrum de les Cultures. Llàstima que brometes com aquesta li facin més mal que bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.