Articles

Crítics literaris a la Guàrdia Civil

D'AVUI.cat

Si el cas obert contra Iñaki de Juana Chaos per enaltiment del terrorisme arriba a judici, faré mans i mànigues per assistir-hi. Em deleixo per escoltar les explicacions dels pèrits de la Guàrdia Civil que volen demostrar l'autoria de la carta atribuïda a l'etarra fent-ne una anàlisi literària, un estudi que el jutge pretén admetre com a prova. Es veu que, segons els agents encarregats del cas, l'estil i l'estructura del text porten el segell de De Juana: tal qual, com si fos el monòleg de James Joyce a l'Ulisses.

És evident que el llenguatge i el to emprats per l'esquerra abertzale és sempre el mateix, parli qui parli i escrigui qui escrigui: és el que tenen els dogmatismes. Però el jutge i la Guàrdia Civil, que ho saben, ho obvien descaradament. No dubto que la carta fos escrita per l'exreclús, però si el sistema penal vol encolomar-li un delicte s'hi haurà d'esforçar més: per començar l'haurà de trobar, i després haurà de buscar proves més sòlides. Si pretens tenir la legitimitat, has de complir la llei en lloc d'utilitzar-la aprofitant, simplement, que tens el poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.