Articles

Jo (no) vull ser rei

D'Avui.cat

Aquest diumenge, amb el Diari AVUI, els lectors podran adquirir el segon lliurament de ‘El Rock català’, la col•lecció de discos que proposa una antologia del que ha estat la música pop i rock a Catalunya des dels anys seixanta fins mitjans dels noranta i que aquesta setmana està dedicat a l’any 1994.

Entre les cançons del disc s’hi troba Jo vull ser rei, un irònic tema d’Els Pets inclòs a l’àlbum Brut natural, en què els de Constantí plantejaven, amb sentit de l’humor i una mica de mala llet, la flagrant contradicció de l’ordenament constitucional, que garanteix la igualtat de totes les persones a la vegada que instaura la figura del rei, un cap de l’estat que, si més no, és més igual que els altres.

El temps no ha passat per aquesta cançó i catorze anys més tard el missatge continua igualment vigent. Amb el pas dels anys la monarquia continua sent qüestionada, però segueix mostrant una fortalesa formidable. Val la pena, per tant, recordar aquest tema i tornar-lo a entonar de nou, encara que, de fet, els que no creiem en la monarquia, ni volem ser reis ni ens entusiasma que altres ho vulguin ser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.