Articles

De moment que tremoli el Bayern

D'AVUI.cat

El Barça pot arribar a la semifinal de la Champions sense enfrontar-se a cap equip anglès o italià. Sent un equip nou format per una plantilla antiga (excepte Alves i Busquets) es fa difícil encara preveure la capacitat competitiva del Barça en una competició tan exigent com la Champions, on els errors defensius es paguen caríssims i la qualitat del joc per sí sola no garanteix l'èxit.

El Barça encara no ha jugat contra cap dels rivals amb els quals comparteix cartell. És poc qüestionable que el millor joc de la temporada europea l'ha fet l'equip de Guardiola, però hi ha dubtes sobre la solidesa de l'equip quan tingui davant un equip que no només mossegui com l'Espanyol o el Madrid, sinó que a més estigui en plenitud tècnica, tàctica i de joc.

L'equip s'ha guanyat el crèdit per confiar-hi plenament: ningú s'hauria de sentir sorprès si finalment guanya la Champions. Però caldrà un nivell de concentració màxim per, primer, eliminar el Bayern de Munic, i després arribar a la final. El Barça té la clau: la pressió. Quan pressiona el seu joc creix i s'expandeix fins a ser un desplegament majúscul de joc d'equip, un atac i gol que minimitza el rival fins a fer que sembli un mal equip (com avui amb el Màlaga). Quan no pressiona, el Barça perd la capacitat de treure màxim profit de les virtuts dels seus excel·lents jugadors i esdevé un equip vulnerable.

Veient el joc dels vuit equips que estan a quarts de finals de la Champions, els socis i simpatitzants del Barça tenen motius per sentir-se satisfets i confiats. Cap equip d'Europa juga tan bé; però quan arribi l'hora de demostrar-ho sobre el camp davant dels rivals de veritat no hi haurà marge per a l'error: s'haurà de pressionar els 90 minuts sense descans. I més tenint en compte que la tornada es jugarà fora del Camp Nou. Per tant, si el Barça fa la seva feina, que tremoli el Bayern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.