Articles

Tu vota, que nosaltres riem

D'AVUI.cat

La minoria amb què el PSC i ICV governen –o ho intenten– l'Ajuntament de Barcelona proporciona ocasions magnífiques per comprovar què és prioritari per als nostres polítics. Ahir mateix ens van obsequiar amb una d'aquestes escenes, amb ERC com a artista convidada. De fet, els republicans van ser-ne els desencadenants, en demanar al ple que es faci una consulta popular sobre la reforma de la Diagonal. Els governants no van poder resistir la temptació de llançar-se sobre el caramel i van anunciar que acceptaven la proposta.

Una estona després, PSC i ERC discutien, a través de la premsa, la validesa de la futura consulta. Els republicans, a l'oposició, defensaven que ha de ser vinculant. Els socialistes, al poder, aixecaven el dit per advertir que d'això res de res: que aquí no convoca referèndums de debò ni déu, excepte Zapatero, que això ja ho sap fins i tot Ibarretxe. I després de posar al mateix nivell una reclamació d'autodeterminació i el tramvia de la Diagonal, el tinent d'alcalde socialista passava a garantir que, en tot cas, l'opinió dels veïns "es tindrà en compte". Tota una lliçó magistral de com combinar populisme i pànic a la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.