Articles

El rèdit electoral d’un embaràs

En dos dies ha esclatat un tema que ens havien d’estalviar. Dolors Nadal, la candidata del PP per Barcelona, li ha retret a Carme Chacón, candidata socialista, que s’estigui aprofitant electoralment del seu embaràs. No li ha agradat que sortís en un reportatge a la revista Elle i l’acusa d’aprofitar-se d’una situació personal. Però no ho és tot, una situació personal? Anem a pams. Potser el reportatge fotogràfic és oportunista, però no és que Chacón faci veure que està embarassada. És que n’està.

La casualitat va voler que es convertís en la primera ministra de la història d’Espanya que es quedava en estat mentre tenia aquest càrrec. L’anècdota va créixer a partir del moment que Zapatero va convocar eleccions (sense pensar quin dia sortiria de comptes la seva ministra d’Habitatge) i més encara quan ella va ser escollida cap de cartell del PSC. Per tant, no té per què amagar-ho, ni dissimular-ho... I si Chacón, com tantes altres dones, té els seus dies més ufanosos quan està prenyada, doncs millor per a ella i per a aquest optimisme que proclama a la seva campanya. I si tria l’Hospital de la Maternitat per fer el primer acte de campanya, doncs enhorabona.

Com va dir ahir el mateix Daniel Sirera, “cadascú pot fer el que vulgui”. Doncs per això, precisament, no cal furgar-hi més. Al contrari, que la felicitin, que la deixin en pau i que, arribat el moment del part, tingui una hora curta. O és que hi ha res més entendridor, i més delicat, que portar un fill a dintre? Un argument d’atac al rival així, a la línia de flotació de la felicitat del contrincant, ens l’esperàvem més aviat en boca d’Acebes però no en la d’una dona com Dolors Nadal. Si és tan valenta, que l’hi repeteixi aquesta nit en el debat de TV3. Que li digui a la cara a Chacón que s’està aprofitant electoralment del seu embaràs. I Cuní haurà de repetir el seu gran èxit del “Prou, prou, prou”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.