Opinió

OPINIÓ

Autonomia o independència

Amb ERC en el govern el debat polític s'ha decantat cap al dret a decidir i hem fet sortir del tedi i l'ambigüitat el PSC i CiU. Hem trencat el mapa polític i l'hem revitalitzat

Arribem a les portes electorals amb un govern catalanista i d'esquerres que és i ha estat una alternança democràtica que ha fet possible un nou Estatut. Després d'aquests anys i de les patacades rebudes hem convertit Esquerra en un referent clar de l'esquerra nacional, i hem aconseguit posar la independència al bell mig del debat polític.

La nostra aposta estratègica va ser fer de l'independentisme d'esquerres un espai de treball polític seriós amb el qual els catalans i les catalanes poguessin confiar. Queda lluny l'època en què parlar d'independentisme era ser un somiatruites. L'independentisme s'estén, ha deixat de ser un tema tabú i fins i tot la societat s'ha organitzat per fer consultes sobre la independència. A tot aquest canvi, ens hi ha ajudat el discurs socioeconòmic que Josep Huguet ha popularitzat, l'independentisme cívic i integrador de Josep-Lluís Carod-Rovira i el treball rigorós de Joan Puigcercós al capdavant del partit.

Tot i així, alguns no han estat d'acord amb la nostra acció política i han baixat del tren. És evident que nosaltres voldríem sumar com més gent millor, però també entenem que és molt necessari que al nostre país existeixi un opció de centredreta que es declari obertament independentista per poder assolir l'objectiu que compartim.

Amb ERC en el govern el debat polític s'ha decantat cap al dret a decidir i hem fet sortir del tedi i l'ambigüitat el PSC i CiU. Hem trencat el mapa polític i l'hem revitalitzat. Així, en les properes eleccions ens encaminem cap a una cruïlla dels camins que uns i altres seguirem en un futur. Aquells que ja en tenen prou i que no volen avançar més des del punt de vista nacional o aquells que, com ERC, apostem per fer el següent pas del camí cap a la independència.

Nosaltres no hem deixat mai de caminar cap a l'horitzó que tenim fixat. La prova és que durant aquests anys hem fet lleis d'impuls dels drets socials i amb una clara vocació de construcció nacional que cap altra força política havia tingut la valentia d'impulsar abans. Em refereixo a la llei del cinema, la d'acollida i la de vegueries, entre d'altres.

Ara, a les portes d'una cita electoral, la gent d'Esquerra ens veiem capaços de tornar a empènyer per portar el país més lluny. La nostra aposta és realista i no vol enganyar a ningú. L'independentisme, avui per avui, encara no és majoritari a Catalunya. Ens queda molta feina per fer per a convèncer aquells que hi són reticents. Dir el contrari seria crear falses promeses.

Ens presentem a aquestes eleccions com una garantia de bon govern, de gestió eficaç i de compromís social i nacional. Tenim la voluntat de representar els interessos de les classes treballadores del país i de les famílies que viuen amb preocupació l'atur, la dificultat de conciliar vida laboral, personal i social o el mileurisme dels nostres joves i no tan joves.

Hem arribat a una bifurcació del trajecte: autonomia o independència. La nostra aposta és clara. Treballem per la llibertat!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.