Articles

ca montes

‘Cui prodest', Sandro?

Els atacs des de la junta de Rosell a Laporta fan tuf electoral

Que la mateixa massa social que va fer president Joan Laporta haja triat Sandro Rosell no fa sinó confirmar aquella frase de Churchill, segons la qual “el principal problema de la democràcia és que la gent vota allò que vol”. Els socis són sobirans, és clar, però a la vista del pa que s'hi dóna resulta com a mínim sorprenent que les mateixes persones voten models tan distints en tan poc temps.

L'espectacle de l'assemblea d'avui és paradigmàtic. L'actual junta directiva del Barça s'ha dedicat a escampar sense manies tota mena de rumors sobre els resultats de la due dilligence, sabent que aquests rumors fan mal al club i primant per damunt de qualsevol altra consideració la intenció de fer mal a Laporta i la seua junta. La prova és senzilla: la due dilligence només la tenen ells i per tant és difícil que ningú altre la puga filtrar. I sobre la intencionalitat n'hi ha prou amb constatar com de ridícul i insòlit és que siga l'acusat (Laporta) qui ha de reclamar la publicació íntegra del document mentre els acusadors l'amaguen i no el volen fer públic de cap manera. Si Laporta ha malgastat diners, que jo no ho sé, no deu ser tan difícil penjar la documentació a la web i deixar-nos opinar amb les dades concretes i completes a la mà.

En canvi el que és clarament indecent és dir que la famosa due dilligence no es pot fer pública perquè allà dins hi ha fins i tot el contracte de Messi i facilitar alhora, i des del mateix despatx, que determinats diaris de Madrid tinguen accés a fragments del document i facen ells la feina bruta.

Ignore quina és la raó d'un comportament tan estrany. Aquests documents financers són molt fàcils de manipular fent això que en diuen comptabilitat creativa. L'actual junta diu que ho va fer Laporta i Laporta diu que ho han fet ells. Així que davant la confusió i el dubte em queden poques opcions excepte agafar-me a la vella locució llatina: Cui prodest? A qui beneficia això? Al Barça segur que no. I a la nova junta tampoc, no crec que ho necessite vist el seu èxit electoral. No deu ser que vénen eleccions al Parlament?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.