L'atur serà un problema molt temps

L'atur registrat creix més lentament, segons les dades d'abril que es van saber ahir, però els responsables de treball dels governs català i espanyol van evitar dir que això representi un canvi de tendència. Prudència elemental, perquè al cap i a la fi l'atur creix més a poc a poc però continua augmentant i ja supera el mig milió de persones a Catalunya, i fins i tot en les demarcacions on baixa –Girona i Tarragona, per les contractacions lligades al turisme de Setmana Santa– no hi ha res que indiqui que no tornarà a pujar. Fer especulacions sobre quan s'acabarà la destrucció de llocs de treball és inútil quan continua el degoteig d'acomiadaments anunciats, en negociació o pactats, com el d'ahir: 217 a Ercros, 241 a Trety, 240 a Aconda, 200 a Vueling, 181 a Hutchinson...

Hi haurà problema durant molt de temps, perquè quan finalment l'atur no creixi continuarà havent-hi molta gent sense feina, i una gran part sense subsidi de desocupació. Per esquivar el risc de crisi social de què parlen els ministres de Finances de la zona euro (amb la meitat de taxa d'atur que Catalunya i l'Estat), els governs han de poder garantir una renda mínima als afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.