de set en set

Adultes per a segons què

Menors per comprar alcohol i tabac i anar a treballar; adultes per receptar-se la píndola

La ministra de Sanitat i Política Social ha anunciat que, per reduir l'alt nombre d'embarassos i avortaments entre menors d'edat, les píndoles del dia després es vendran a les farmàcies, sense recepta mèdica i a dones sense limitació d'edat. En uns temps en els quals les administracions públiques s'han conxorxat per ofegar-nos amb normatives per evitar que prenguem mal, reconforta que es busqui més evitar maldecaps a les dones que no pas complicar-los la vida amb l'argument que podria haver-hi efectes secundaris. Aquesta iniciativa entra en flagrant contradicció amb les normatives proteccionistes de què parlava abans, incongruència que s'ha d'eliminar adaptant les antigues normes a aquesta. Si la píndola del dia després pot ser dispensada sense recepta i a menors de 18 anys tot i que en ser un fàrmac hormonal no se'n pot abusar, no hi ha motiu per mantenir la prohibició de vendre a menors d'aquesta edat begudes alcohòliques i tabac, basada en el mateix argument que el seu abús pot provocar danys a la salut.

Les contradiccions no s'acabaran quan les dones puguin anar a fer copes i treure tabac de les màquines a partir dels 14 anys. Perquè seran lliures de comprar píndoles per no quedar embarassades, d'inflar-se de barreges i de fumar-se els pulmons, però en canvi se les continuarà considerant prou immadures perquè fins als 16 anys hagin d'anar per força a escola. La idea de Trinidad Jiménez és revolucionària, perquè la línia d'intensificació de la llibertat femenina porta a tornar a legalitzar el treball a partir dels 14 anys... edat en què s'hauria de permetre el vot, perquè a veure com s'explica que les dones menors de 18 anys tenen criteri per automedicar-se però no per saber qui els convé votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.