opinió
Et sembla poc?
Sr. Jordi Villacampa Amorós:
Conec la teva biografia, sé que vas néixer a Reus i vas arribar a Sant Adrià de Besòs, vas començant a jugar a bàsquet als Salesians (cosa que no assenyalen moltes de les teves biografies) i d'allà al Joventut, crec que l'any 1973 o 1974; per aquestes dates puc entendre la resposta a una pregunta de l'entrevista d'El Punt publicada el dia 5 de maig d'aquest any.
Le pregunta que et fa la periodista Sara Muñoz és: «Però l'Ajuntament de Badalona hi ha intervingut diversos cops», fent referència a les ajudes que el teu club ha anat rebent del consistori badaloní. La teva resposta va ser: «Fins ara hi ha hagut bona voluntat de l'Ajuntament. És cert, però, que ara és el primer cop que tenim un ajuntament i un alcalde que realment valoren el que significa la Penya per a Badalona. Ara s'entén de debò que els projectes que liderem són bons per a la ciutat i, a més, amb una inversió que fa el Joventut.»
Bé, com que sembla que ets desconeixedor de la història del teu club, aquí tens apunts:
1948.- Alcalde Sr. Luis Maristany Polanco. Afer ocupació parcel·la municipal per construir el camp del carrer Colom.
1951.- Alcalde Sr. Luis Maristany Polanco. Afer ocupació de tot el solar de la Plaza de los Caídos, destinat a la construcció del nou edifici de l'Ajuntament, per construir-hi la pista del que posteriorment seria el pavelló de la Plana. Comencen uns seriosos enfrontaments entre els «tenientes alcaldes» del consistori, ja que n'hi havia que n'eren contraris.
1954.- Alcalde Sr. Santiago March Blanch. No sols ja s'ha ocupat la pista sinó que, l'any 1962, s'inaugura la cobertura del pavelló de la Plana.
1972.- Alcaldes que van anar passant successivament des de 1962: Sr. Santiago March Blanch, Sr. Josep Torras Trias i Sr. Felipe Antoja Vigo, tots ells van ser els responsables del pavelló d'Ausiàs March, un bon «pelotazo».
1979/80.- Alcalde Màrius Díaz Bielsa. Durant el seu període a l'Ajuntament, desapareix el Coto, problema greu que li havia sorgit a la Penya.
1990/91.- Alcalde Joan Blanch Rodríguez. L'Ajuntament salva el Joventut del descens per raons econòmiques, compra el pavelló d'Ausiàs March, es construeix el pavelló olímpic i és cedit al Joventut per al seu ús.
2008.- Alcaldessa Maite Arqué Ferrer. Es requalifiquen terrens municipals i es cedeixen al Joventut, que construeix la Ciutat Europea del Bàsquet (?), batejat com a Màgic, i ara, el 2009, amb l'alcalde Jordi Serra Isern, s'inicia el procés de requalificació dels terrenys de Can Mora a Canyet, per fer-hi un col·legi.
Et sembla poc tot el que ha fet l'Ajuntament de Badalona pel Joventut, al llarg de més de seixanta anys? Potser hauríem d'iniciar una porra per endevinar quin serà el proper terreny per requalificar?