Articles

Més consells per fer una pel·lícula

A la vigília dels Oscar de l'any passat vaig escriure un article amb deu consells per fer una pel·lícula. Basats en l'experiència d'espectador, perquè tothom que hagi vist unes quantes pel·lícules sap que els dolents tenen mala punteria a l'hora de la veritat; que els personatges de cines sempre troben aparcament a la primera, i que els protagonistes saben fer anar un tanc, una excavadora o un avió per ciència infusa. Avui, uns consells més.

1. Quan els protagonistes cauen al mar o en un riu, al cap de cinc minuts ja estan secs.

2. Tothom parla anglès, incloses les tribus més remotes i els extraterrestres.

3. Les dones tenen tendència a despullar-se amb les finestres obertes i a molts homes els fa mandra treure's els pantalons per fer l'acte sexual.

4. Sigui quin sigui el moment històric (romans, edat mitjana, guerres napoleòniques, Belle Époque…), els personatges es pentinen sempre segons la moda del moment... actual.

5. Tant en l'època dels romans com a l'edat mitjana o al segle XVIII no hi han de faltar els saltimbanquis que treuen foc per la boca, un efecte que s'aconsegueix inflamant querosè.

6. Els americans mengen molt malament, però a les pel·lícules, per tenir els personatges ocupats, quan són a casa sempre tallen verdura, especialment ceba.

7. Els incendis de pel·lícula són instantanis. Tiren una torxa encesa a dins d'un palau i en el temps de dir Jesús ja crema pels quatre costats.

8. Si durant les persecucions es disparés a les rodes dels cotxes i s'encertessin els cavalls, les pel·lícules s'acabarien de seguida.

9. L'instint de supervivència dels dolents dura una hora i mitja.

10. Els bons són capaços de registrar una casa o un arxiu municipal i en mig minut troben allò que busquen. En canvi, per desconnectar una bomba programada s'entretenen fins a l'últim segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.