Opinió

Per un ajuntament no autoritari

No han estat 32 anys d'Ajuntament socialista a Barcelona: han estat 32 anys de creure's els amos i senyors de la ciutat de Barcelona. No és només la votació contra el traçat de l'AVE, en què l'alcalde hereu va dir clarament que incompliria la decisió de la majoria del consistori: és la despesa obscena en propaganda i autobombo, és la política de grans esdeveniments, és la suposada superioritat moral de la suposada esquerra, és el sectarisme en els nomenaments i la manca de mà estesa en les decisions, és mentir davant les càmeres durant el vot de l'alcalde a la consulta de la Diagonal, és provar de transformar una consulta en un plebiscit i amb trampes, és inaugurar coses no acabades i convidar els adeptes a cop d'entrepà, és amenaçar les entitats que no són prou fidels, és la corrupció a la Guàrdia Urbana o amb els permisos urbanístics, és la cortina de fum dels Jocs Olímpics d'hivern, és al defenestració de l'antiga regidora de Ciutat Vella...

Votin vostès el color que vulguin, però Barcelona necessita un canvi. Obrir les finestres, rejovenir, retrobar l'autoestima i trobar noves fórmules de govern. Quan a l'alcalde Hereu se l'acusa d'autoritari ell respon: “Això és impossible, perquè a mi em van votar els ciutadans”. La qual cosa indica que no ha entès res o bé que no sap respondre, perquè no estem referint-nos evidentment a un colpista o a un dictador, sinó a unes formes de governar que encallen el funcionament democràtic de la ciutat. Encallen la seva autoestima, la seva emprenedoria, el seu engranatge intern, la seva confiança en els qui governen. Les decisions del consultori no són un suggeriment que l'alcalde pot respectar o no: són una ordre, una ordre directa del poble sobirà que ell diu que escolta tant. I hi ha una manera de governar sense enfrontar-se als “desafectes”, sense etiquetar bons i dolents, sense mentir, sense promoure propaganda en benefici propi i amb els diners de tots, amb confiança envers la societat civil i el sector privat i fins i tot envers els partits de l'oposició. La ciutat de Barcelona necessita un canvi perquè Barcelona no és de vostès, és de tots. I la volem recuperar els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.