Articles

SENSE CARRET

Els apòstols de la cervesa

Diria que un producte català ha d'excel·lir molt perquè el premiïn a Madrid. En l'edició 2011, la primera, dels Premios CON, la revista gastronòmica digital ha guardonat dos projectes catalans. Un a , revista gastronòmica digital “competidora, però germana”. Editada pel grup GSR Produccions de Gastronomia, de Barcelona, li reconeixen ser el mitjà gastronòmic d'Internet amb més veracitat. L'altre premi va ser per a la cervesa artesana Guineu Sitges, de la , de Valls de Torroella, nucli del municipi de Sant Mateu de Bages. El premi a la cervesa artesanal amb més qualitat el van recollir Pep Selga i Lluís Matamala, promotors de l'empresa, i Guzmán Fernández, el mestre cerveser. És una cervesa deliciosa, exquisida, aromàtica, amb una entrada dolça i una amargor –aportada per dues menes de llúpol– elegant. Tantes gràcies són aportades per la seva puresa natural: a diferència de les cerveses comercials, no és ni filtrada ni pasteuritzada. A Ca l'Arenys tenen mèrits per rebre reconeixements encara més importants. Van ser iniciadors de la producció de cervesa artesana a Catalunya: sis de les dotze plantes les han instal·lat ells. Han traspassat fronteres i han ampliat la seva influència i negoci a fora del Principat: des del País Valencià i l'Aragó, fins a Galícia, el País Basc i Castella. A més, fabriquen i distribueixen maquinària i matèries primeres i fan cursos de formació. Són els grans referents del boom de la cervesa artesanal i de les microcerveseries. Els apòstols de la cervesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.