Opinió

LA GALERIA

Vins i cigars

En un espai impecable, construït a manera de celler, la gent més inexperta pot arribar a sentir sensacions noves

No cal fer gaires desplaçaments per tenir a l'abast les millors sensacions que ofereixen distints productes d'origen forà. Sense anar gaire lluny, a Palafrugell tenim la millor cava de cigars de l'Estat espanyol, i també el sommelier més acreditat de Catalunya. En Joan López i la Fina Barris regenten, des de fa anys, l'estanc del mercat, que data del 1918. Aleshores, l'establiment era conegut amb el nom de Can Nisso. Ells el van modernitzar fins al punt d'haver-hi muntat la cava de cigars més destacada de l'Estat. Així li ho han reconegut els professionals del sector, col·legues seus, entre tots els estancs de la península. En Joan va agafar una gran afició a aprofundir en els orígens i les qualitats dels havans. Va viatjar diverses vegades a Cuba, aprofitant les seves vacances anuals, i es va documentar extraordinàriament sobre quines eren les varietats de labors tabaqueres més apreciades de l'illa. Va organitzar a casa seva l'espai necessari per conservar de la manera més efectiva aquests cigars d'alt nivell. Ho va fer tan bé que aquest any va obtenir el premi a la millor cava de cigars de l'Estat.

A Vins i Licors Grau exerceix la seva comesa el tastavins més encimbellat de Catalunya, que va ser distingit amb el Nas d'Or 2011 per l'agudesa del seu paladar a l'hora de degustar vins. L'Eduard Solà, molt ben acompanyat per Jordi Grau Segarra, ens va oferir aquests darrers dies una demostració magistral de tastos de vi. En un espai impecable, construït a manera de celler, la gent més inexperta pot arribar a sentir les sensacions noves que t'hi fan descobrir. Es poden veure les diferències claríssimes que hi ha entre un vi i un altre, i les olors, gustos, textures i gust final que et pot deixar al paladar un glop dels més variats brous de raïm que abunden al país. Tots aquests productes en excés segurament són nocius per a la salut, però, si es té la mesura justa per prendre una cosa i l'altra en el moment precís, et fan començar a gaudir abans d'hora del regne dels àngels.

A can Grau i a can López fa anys que fan les coses bé i la comunitat els ho ha reconegut. En els premis Peix Fregit que s'atorguen cada vigília de Nadal a la vila de Palafrugell, tant en Joan López com l'Eduard Solà han estat distingits amb el guardó de Palafrugellencs de l'Any. Felicitats, i que sigui per molts anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.