Opinió

Apunts

Estratagema

Si els dic que no m'ho esperava, els estaré enganyant. M'ho esperava i, de fet, ja m'estranyava no sentir aquest discurs abans. Primer va ser el senyor Rubalcaba dient allò que el PSOE havia de dir el mateix a tots els territoris, en una claríssima referència al PSC. Després, la senyora Chacon va entonar un mea culpa. El PSOE, va dir l'exministra de Defensa, es va equivocar sacrificant el discurs social al territorial. Una altra clara referència al PSC, que, si no m'equivoco, encara és el seu partit.

I ara la meva pregunta és aquesta: calia? Era necessari fer aquesta abjuració del catalanisme del PSC? Ja veuen que poc costa posar segons quins principis als peus dels cavalls. Amb l'afegit, a més, que continua passant el que ha passat sempre: sovint, quan un polític català arriba al poder de l'Estat, s'esforça per fer-se perdonar el seu origen. Només sé d'un cas, i era del PP, que no va caure en aquest error.

Però tot això, com diria Soraya Sáenz de Santamaría, és l'inici de l'inici. Sempre que el PSOE (o el PP) ha passat a l'oposició fa de la unitat del territori que ells entenen que és Espanya la seva màxima prioritat. Utilitzen com a estratagema de desgast de l'adversari la defensa d'una Espanya que només existeix en els llibres escolars fets durant el franquisme.

El que passa és que no sé si la gent està ara per aguantar gaires històries. I si no, que Chacón provi a fer un míting sobre això de la territorialitat del PSOE a la porta d'alguna agència que gestioni l'atur o
d'alguna empresa amb problemes greus, a veure què passa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.