Opinió

Els arguments del Partit Popular

Algú hauria de parar els peus a la senyora Alícia Sánchez-Camacho, que en els darrers temps està jugant tots els papers de l'auca. És cert que el seu partit va tenir un notable increment de vots, a Catalunya, en les darreres eleccions, però d'aquí a voler ser el centre de la vida política catalana hi ha un abisme. Mai ningú no havia tret tant de rèdit a un grapat de vots. Mai ningú no havia intentat influir ni manipular tant el govern català. Mai ningú, amb tan poc suport electoral, no s'havia erigit en la solució per a un país. Mai ningú no havia gosat dir que rebaixaria el dèficit fiscal pactant amb el govern d'Espanya.

I, ara, que ja s'ha vist el que és capaç de fer per Catalunya, si us plau no la deixeu parlar més del compte, no li deixeu explicar el que no és, no li oferiu tant d'espai als mitjans de comunicació, deixeu-la just al lloc que li pertoca d'acord amb el paper que el seu partit i ella tenen a Catalunya. No li fem d'altaveu, no li fem el que jo li estic fent ara mateix en aquest article, però que prometo no tornar a fer.

I no ho fem precisament ara, que el nacionalisme espanyol comença a pensar que això de la independència de Catalunya és possible i està buscant estratègies per dissuadir-nos. Per això el Partit Popular ha iniciat una ofensiva, encara tèbia però contundent, encapçalada per la delegada del govern espanyol, que va dir que si Catalunya fos un estat seria dels més pobres d'Europa. Hem d'entendre, doncs, que els espanyols ens mantenen perquè, si no és així, com podem passar de ser rics a ser pobres? O potser serem pobres perquè Espanya deixarà de comprar els nostres productes, com quan van deixar de comprar-nos cava i ens van ajudar a traspassar fronteres i a vendre a Europa i al món?

El Partit Popular també ens ha advertit que si som independents no podrem entrar a la Unió Europea, perquè Espanya, o sigui ells, ho impedirà. Si ho impedeixen de la mateixa manera que han pogut impedir el control europeu sobre els pressupostos espanyols, no cal patir. Si tots els arguments que el Partit Popular i Espanya tenen contra la independència de Catalunya són tan raonables i contundents com aquests, no ens cal patir, que ben aviat l'aconseguirem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.