Opinió

Apunts

Conxorxa

Des de fa algunes setmanes hi ha qui està donant una explicació sobre les grans dificultats per les quals passa l'economia de l'Estat espanyol. La causa no és, com es diu des de Brussel·les, que el pla d'ajustament del govern espanyol sigui erràtic, poc creïble i fluix, sinó que hi ha una conxorxa contra Espanya. Desconec les motivacions dels conjurats i no les puc explicar a vostès. Però a canvi sí que els puc dir que aquesta és una excusa vella.

M'admira, per tant, com sempre que Espanya ha tingut alguna gran dificultat hi ha qui opta més per buscar la (inexistent) explicació a l'exterior, que no per mirar cap a l'interior, a veure què és el que falla.

N'hi ha prou amb mirar el programa dels llibres d'història de text del batxillerat que s'impartia acabada la Guerra Civil per adonar-se que la cançoneta és molt antiga. La situació ruïnosa de l'Estat en aquell moment no era perquè durant segles, i amb l'excepció de Catalunya, no s'hagués fet res per modernitzar l'economia, sinó per culpa d'una conxorxa de jueus i maçons, als quals el govern de la República va fer entrega del país. Això ho explicaven tal qual i es quedaven tan amples, els animals.

El pitjor de tot no és que algú s'ho cregués llavors, sinó que ara, al segle XXI, encara hi ha qui pensa seriosament que a les cancelleries europees, als despatxos dels fons d'inversió i a les lògies s'ha decidit la ruïna d'Espanya.

Per cert: aquests són els mateixos que tant parlen de Catalunya sense conèixer-la. No em diran que els estranya. O sigui, que al capdavall, potser sí que hi una conxorxa. D'enzes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.