Els Mossos, policia de Catalunya i per a Catalunya

Dijous es llicenciaven un miler llarg de mossos d'esquadra que s'incorporaran al cos per reforçar la presència policial al territori. És la primera promoció d'agents que es destina íntegrament a reforçar la plantilla, ja que la policia de Catalunya va culminar el desplegament territorial el novembre passat, amb l'arribada al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Però la feina no s'acaba aquí. D'una banda, fins al 2015 cada any l'acadèmia policial de Mollet prepararà cinc-cents agents per consolidar no només la policia al territori sinó també per reforçar alguna unitat especialitzada, la qual cosa és ben necessària. I d'una altra, la feina no s'acaba aquí, perquè la tasca de la nostra policia no té aturador perquè és una policia concebuda en democràcia, des del principi del servei públic, però sense renunciar ni de bon tros a la seva autoritat inqüestionable i com a tal constantment ha d'innovar i preparar-se per afrontar els nous reptes de la seguretat.

Ens hem de sentir orgullosos de tenir una policia pròpia, perquè aquest és un dels principals signes, per no dir el més important, del nostre autèntic autogovern. I hem de respectar la nostra policia i valorar l'esforç i la tenacitat que posen cada dia l'àmplia majoria d'agents per oferir un servei públic de seguretat de qualitat i amb garanties. No ha estat un camí fàcil ni ho serà, perquè certament algunes conductes inadequades d'algun agent, individualment, han erosionat la imatge de tot el cos. Però no podem deixar que l'arbre ens impedeixi veure el bosc. Com en tot col·lectiu professional hi ha hagut i hi haurà conductes reprovables, i el cos disposa de mecanismes interns per detectar-les i depurar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.