Opinió

LA GALERIA

Insolidaris de mena

Solidari no és sinònim de cornut i pagar el beure, i això és el que convindria que interioritzés el president de la comunitat extremenya

Fa uns dies, ens van ensenyar per televisió el president d'Extremadura, el senyor José Antonio Monago, explicant als diputats de la Cambra d'aquesta comunitat que si Alemanya personificava la insolidaritat a Europa, a Espanya la personificava Catalunya. I ho va raonar dient-los que si el pacte fiscal tirava endavant, Extremadura desapareixeria del mapa. No sóc precisament un entès en matèria econòmica, però així i tot, em va semblar entendre que, segons ell, si l'Estat deixava d'esprémer Catalunya com una llimona, els extremenys i totes les senyories que l'escoltaven, se n'anirien a can Pistraus. La qual cosa pot voler dir, d'altra banda, que amb els impostos que es paguen a la resta de l'Estat, a Badajoz no en tenen ni per començar, en el supòsit que hi arriba alguna cosa, és clar. Però tots sabem que mai els governs de Catalunya, convergents o socialistes, han menystingut el principi de solidaritat, ans al contrari. El que passa és que solidari no és sinònim de cornut i pagar el beure, i això és el que caldria que interioritzés el senyor Monago abans de llançar proclames incendiàries contra el nostre govern.

Un altre tema, també de rabiosa actualitat, és l'ultim baròmetre del CEO (Centre d'Estudis d'Opinió), segons el qual un 51,1% del votants en un hipotètic referèndum votaria a favor de la independència de Catalunya. El diari El Mundo, un autèntic fenomen mediàtic de l'anticatalanisme lingüístic, publicava abans-d'ahir un editorial a propòsit de l'esmentat baròmetre, en què, a més de preguntar per què fa falta un CIS català, considerava “preocupant” el sondeig, encara que pugui estar manipulat: “No hay que descartar tampoco que el sondeo que indica que un 51% votaría por la secesión haya sido cocinado por la Generalitat en un momento en el que ésta presiona por el pacto fiscal y contra los fallos que tumban la inmersión lingüística.” Per si no estigués cocinado, però, el resultat de l'enquesta “demuestra el error de la política abandonista de los sucesivos gobiernos de España en Cataluña y lo equivocados que están muchos de sus ciudadanos a la hora de señalar los responsables de los problemas económicos”. La política d'abandonisme del govern central, que El Mundo reconeix, no té cap responsabilitat en els problemes econòmics? Es veu que no, però, burros de nosaltres, no ho sabem veure!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.