Opinió

Nutrició i carmanyola

“Els pares han tingut la inestimable col·laboració
de l'escola per poder dir que ‘el nen menja de tot' ”

La nevera és, a moltes llars, el tauler d'anuncis de la casa, on ocupa un lloc molt destacat, durant nou mesos l'any, el menú dels nens al menjador de l'escola. A partir del setembre, però, això pot canviar donat que hi haurà escoles en què els alumnes podran dur el dinar de casa en una carmanyola. La mesura, que ja s'aplicava en alguns centres o amb alumnes amb necessitats especials, no ha estat exempta de polèmica, sobretot després que se sabés que s'hauria d'abonar una quota per l'ús del menjador i pel servei de monitors.

El problema, però, és un altre. Si una cosa s'ha aconseguit als menjadors escolars és que els infants rebin una alimentació saludable, amb menús on hi ha presents des de verdures fins a fruita fresca, llegums, carn i peix. D'aquesta manera, no ens enganyem, són molts els pares que s'han lliurat de la feixuga tasca d'aconseguir que el nen mengi mongetes tendres o cigrons. Vaja, que la pasta o l'arròs entren més bé. Com el pollastre arrebossat en lloc del peix a la planxa, o el gelat en lloc del préssec... Aquesta és la preocupació que han mostrat les associacions de pares i mares, que han demanat a Ensenyament que faciliti a les famílies unes recomanacions per mantenir una alimentació saludable, que ja està disponible a la web del departament. Caldrà veure finalment quantes famílies s'acolliran a la fórmula carmanyola i què hi duran dins. La responsabilitat, altre cop, és a mans dels pares, que fins ara tenien la inestimable col·laboració de l'escola per poder dir que “el nen menja de tot”. De fet, els nens només fan a l'escola el 9% dels àpats al llarg de l'any, però és allà on molts adopten hàbits saludables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.