Opinió

Descomptes i rebaixes

“Paga la pena
que fem alguns canvis perquè
hi surtin guanyant consumidors
i botiguers”

Falten tres dies perquè les botigues pengin el cartell que anuncia les rebaixes, però des de fa molts dies són molts els establiments que ofereixen descomptes especials que, no ens enganyem, no són altra cosa que rebaixes encobertes. Aquesta pràctica, que no és nova, s'està estenent any rere any a un ritme paral·lel a l'impacte de la crisi en les butxaques dels consumidors. Són molts els comerços que se les empesquen per burlar la normativa que prohibeix començar les rebaixes abans del dia 7 de gener i poden així fer caixa durant la campanya de vendes més important de l'any.

Des del punt del vista del comprador, aquests descomptes són un bé de déu en un moment en què cal mirar en què gastem fins a l'últim euro. Altra cosa és des del punt de vista del venedor. De la mateixa manera que hi ha comerços que s'apunten als descomptes, d'altres compleixen la llei fil per randa, de manera que entrem en la competència deslleial. En vista d'aquesta situació, n'hi ha que proposen, sobretot des de les grans superfícies comercials, que s'avanci l'inici de la campanya de rebaixes a l'1 de gener, com passa en diversos punts de l'Estat. A l'altra banda hi ha el petit comerç, que no vol que es toqui ni una coma de la normativa vigent. Catalunya disposa d'un model comercial propi, molt diferent del de la resta de l'Estat. En això també som diferents i volem que sigui respectat. Ara bé, si per fer-ho hem d'anomenar les rebaixes “descomptes especials” i amagar la realitat, potser paga la pena que fem alguns canvis, perquè els consumidors hi surtin guanyant i els comerciants, també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.