Editorial

opinió

Figueres i el seu f estival de circ

Cada actuació ha estat una lliçó de perseverança, esforç, excel·lència

Aquest cap de setmana passat Figueres va acollir un dels espectacles més meravellosos, en què l'habilitat, la creativitat i la vistositat dels artistes es van barrejar amb la il·lusió i l'expectació del públic. La segona edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres va incloure un programa amb actuacions d'arreu del món que el consoliden i el situen com a referent a Europa.

Posar en funcionament un certamen d'aquestes característiques és un repte que els organitzadors assumeixen empesos per l'èxit aconseguit en la primera edició del festival. Per aquest motiu, aquest any els seus objectius han estat també més ambiciosos: han augmentat l'aforament, el nombre d'actuacions i el de representacions, tot plegat en una nova ubicació, el clos de fires. La feina de les persones que són al capdavant d'un esdeveniment d'aquestes característiques és encomiable, així com el compromís de les empreses col·laboradores, sense les quals un festival d'aquesta envergadura seria impossible d'assumir.

Figueres és la ciutat dels museus, de les fires, dels artistes, de la gastronomia, dels genis (entramuntanats o no) i ara també del circ. A tocar de la frontera, tots aquests atributs prenen més força i esdevenen una targeta de presentació immillorable. Si, a més a més, la ciutat guanya en infraestructures i eixampla les seves vies de comunicació amb l'arribada de l'alta velocitat, la seva projecció a l'exterior es multiplica.

Ara bé, Figueres, com la resta de ciutats i pobles del país, és la seva gent, els homes i les dones que hi viuen, hi treballen, hi pateixen, hi somien i hi gaudeixen. Ells són els protagonistes del dia a dia d'una societat que es regeix per uns referents en què la transmissió de valors és primordial. Els exercicis eqüestres, l'audàcia, les pantomimes, la música i la màgia, i els contorsionistes, els equilibristes i els acròbates que han actuat aquests dies a Figueres ens han deixat bocabadats. Ben mirat, cada actuació ha estat una lliçó de perseverança, esforç, excel·lència, respecte i responsabilitat, que es mereix el més fort dels aplaudiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.