Opinió

L'APUNT

Pobre Palau

Que la nova seu judicial de Girona adoptés el nom de Palau ja era mal senyal. Els ciutadans ens conformaríem amb una justícia ràpida, eficient i igual per a tots, no ens fa cap falta que, a més, sigui impartida en dependències palatines. L'ostentació sempre és intimidatòria, també l'arquitectònica, per això és indispensable que els grans edificis compleixin almenys els requisits funcionals que els usuaris demanin. En aquest cas el problema s'ha posat de manifest a l'hora de celebrar els judicis amb jurat popular i descobrir que la nova seu no disposa de cap dependència adequada.

La mancança és especialment greu perquè el jurat popular és una peça clau del funcionament modern de la justícia i perquè en aquest Palau que s'hi van invertir vint-i-un milions d'euros hi ha lletrats que es toquen els colzes, acusats asseguts a un pam dels familiars de la víctima, incapacitat per encabir tot el públic, amuntegament dels membres del jurat per veure un videoconferència a través d'un portàtil i tot un seguit de problemes exposats dilluns passat en aquest diari. No, no els calen palaus sinó dependències pràctiques i previsió assenyada a l'hora d'executar projectes pagats entre tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.