plaça major

Convit

La iniciativa de «Convit» ara, com fa més d'un segle, ha estat una alenada d'aire fresc que ens proporciona un punt de trobada per treballar, cadascú des del seu front, per a l'objectiu comú que és la plena normalització de la nostra llengua

Ha acabat el I Congrés de Serveis Lingüístics dels Territoris de Parla Catalana; un congrés que, recordant la iniciativa d'Antoni Maria Alcover ara fa 108 anys, ha nascut amb el nom de Convit. Per primera vegada, els professionals de la llengua catalana que treballen en l'àmbit de la correcció, la traducció, la dinamització i l'ensenyament de català als adults s'han trobat per saber com es treballa arreu dels territoris de parla catalana i per compartir experiències. I això ha passat a Girona. Hem de felicitar les persones i entitats que han fet possible la realització d'un congrés d'aquestes característiques amb rigor i professionalitat.

Les circumstàncies en què es troba la nostra llengua fa que sovint els organismes i entitats que treballem per la llengua ens veiem sobrepassats de feina i no estiguem connectats amb els nostres col·legues, i tots plegats formem un trencaclosques amb realitats i situacions ben diverses que dificulten el treball en xarxa i la suma d'esforços. És per aquest motiu que la iniciativa del Convit ara, com fa més d'un segle, ha estat una alenada d'aire fresc que ens proporciona un punt de trobada per treballar, cadascú des del seu front, per aquest objectiu comú que és la plena normalització de la nostra llengua. Aquests dos dies ens han servit per veure en la complexitat de la situació sociolingüística del català una oportunitat per comprendre la necessitat de l'existència de tots i cadascun dels organismes que treballen els diferents àmbits de la llengua i l'obligació d'establir espais de convergència de tota la feina que es fa.

La cirereta d'aquesta convivència la vam tenir ahir amb la presència del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009, Joan Solà. El seu mestratge i la seva energia fan que iniciatives com la de Convit tinguin un sentit i s'omplin de contingut. «Malgrat la fatiga dels darrers dies, no podia dir que no a una trobada de 300 col·legues», va manifestar.

Així doncs, alegrem-nos d'aquesta iniciativa nascuda a Girona i seguim treballant perquè en vinguin moltes més i seguim trobant-nos per aprendre els uns dels altres i ser competitius, sigui aquí, a Perpinyà, a Palma, a l'Alguer o bé a Elx.

(*) Òmnium Cultural Gironès



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.