Opinió

Feta la llei, feta la trampa

“Algú esperava que el PP lliuraria així com així la informació sensible que durant anys ha remenat Bárcenas?”

No hem pogut veure la cara que li deuria quedar ahir a més d'un a l'Audiencia Nacional quan tècnics informàtics de la policia van intentar bolcar la informació dels dos ordinadors de Luis Bárcenas que el PP va lliurar al jutjat. Sembla que a la seu central del PP a Madrid anaven escassos de material informàtic i, a l'abril passat, un cop una jutgessa va arxivar la denúncia de l'extresorer contra el partit per no deixar-li emportar-se el ordinadors, van decidir buidar la informació que emmagatzemaven. Un d'ells va ser destinat a un treballador de la casa, l'altre es va quedar sense disc dur en un racó, sembla que per obsolet. L'operació de neteja es va fer a l'empara de la llei de protecció de dades, que, segons el PP, obliga a destruir els arxius que conté un ordinador quan una persona el deixa de fer servir. I tot això va passar després que es fessin públics els papers que demostrarien el finançament irregular del partit i el pagament de sobresous als seus dirigents i que la justícia iniciés una investigació.

Algú esperava que el PP lliuraria així com així tota la informació sensible que durant anys ha remenat Bárcenas? Sens dubte el magistrat Pablo Ruz no esperava trobar res al Toshiba i l'Apple de Bárcenas. Una formalitat processal. Si hi havia alguna cosa a trobar, temps ha tingut per desaparèixer. Ja sigui per obra del mateix tresorer, d'algun informàtic despistat o en aplicació de la benaventurada llei de protecció de dades. Ara bé, hi ha una cosa que s'anomena destrucció de proves i obstrucció a la justícia. El temps ho dirà. El que ens ha quedat a la retina és que alguna cosa hi ha a amagar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.