Els llibres dels Borbons
Demà, al quiosc
Amb el diari i per 9,95 euros, demà es podrà comprar ‘Els Borbons en pilotes', en què es relata la vida sexual i sentimental de la dinastia borbònica. El diumenge 8 de setembre es posarà a la venda ‘Les pilotes del Borbons'
Dues obres tan rigoroses com divertides, les quals han tingut el catedràtic Joan Villarroya com a assessor històric
Els dos llibres, signats de manera col·lectiva, els han escrit dinou periodistes i col·laboradors d'El Punt Avui
Nou dibuixants i il·lustradors han fet els més de 120 dibuixos que fan imprescindible llegir aquestes obres corals
Els Borbons en pilotes, el primer dels dos llibres que El Punt Avui ha publicat per fascicles durant aquest mes d'agost, es podrà trobar al quiosc demà amb el diari al preu de 9,95 euros. L'altre diumenge, el 8 de setembre, es podrà adquirir Les pilotes dels Borbons, el segon llibre dedicat a la dinastia que regna des del començament del segle XVIII. Els dos llibres també es poden encarregar a www.elpuntavui.cat o trucant al telèfon del Club del Subscriptor, el 902 22 10 10.
Les dues sèries sobre els Borbons les han escrit dinou periodistes i escriptors, redactors o col·laboradors d'El Punt Avui. Totes dues estan signades col·lectivament i el catedràtic d'història de la UB Joan Villarroya n'ha estat l'assessor històric. Hi tenen una importància especial els nou dibuixants que han fet les més de 120 caricatures en color que il·lustren els llibres i que tenen un pes decisiu per entendre la història dels Borbons tant des de la perspectiva sexual i sentimental, marca de la família, com des del punt de vista dels negocis que sempre han acompanyat els Borbons i, sobretot, els seus amics.
Els Borbons en pilotes l'han editat Cossetània i El Punt Avui. En aquest volum es passa revista a la història real de la família reial des d'un punt de vista sexual i sentimental. Des del primer Borbó, Felip V, fins a l'hereu de l'actual rei d'Espanya, el llibre recull de manera documentada els afers sexuals d'una família en la qual es pot trobar de tot: des de reis monògams però insaciables de sexe, fins a alguna reina que va tenir fills amb un munt d'homes excepció feta del que figurava que era el seu marit. Sense oblidar aquells a qui els va costar posar-s'hi, en això del sexe, fins al que, profundament enamorat de la seva dona, no podia renunciar a l'amant que l'havia iniciat en el món del sexe, amb qui sí que havia tingut fills mascles i que la reina Isabel II considerava que era la seva nora davant Déu. Era Alfons XII, a qui el cinema franquista va presentar com un rei que no havia pogut superar la mort de l'estimada i que es tornava a casar només per donar un descendent al tron. Però que amagava la seva vida anterior d'autèntic borbó per part de mare, ja que els rumors que corrien van deixar clar que el seu pare era un uniformat Puigmoltó, un dels innombrables amants de la reina. És clar que potser ni això, perquè Maria Lluïsa de Parma, la dona de Carles IV, va deixar confessat en el seu llit de mort que cap dels seus fills era del rei i que per tant la dinastia quedava suspensa. Cosa gens sospitosa per la semblança d'alguns dels fills amb Godoy, el cap de govern. Si una frase defineix aquest llibre és del mateix rei Joan Carles: “Jo sóc producte de la barreja de mil llets.” I la conclusió d'aquestes dues obres tan rigoroses i divertides com imprescindibles per entendre la nostra història és que “la realitat sempre supera la ficció”.