Editorial

La maldestra reforma de les Balears

La ràpida reacció del govern popular de les Illes Balears per esquivar la suspensió cautelar judicial del Tractament Integrat de Llengües revela l'autèntic objectiu de la reforma, que no és altre que la liquidació del català. La iniciativa del govern de José Ramón Bauzá intenta implantar en el curs escolar que ara comença una educació trilingüe en català, espanyol i anglès. Una reforma inatacable, si realment respongués a l'objectiu d'estendre el coneixement de les llengües; però la realitat és que es persegueix –sense dissimul, aquest cop– la dilució i destrucció del català.

Cal parar esment en les raons que van portar el Tribunal Superior de les Illes Balears a suspendre cautelarment la reforma divendres passat, responent a un recurs dels sindicats d'educadors STEI i UGT. No va ser tant la necessitat d'evitar danys mentre es valora el fons de la qüestió, sinó el fet que la reforma és maldestra i que està feta sense respectar el protocol legal mínim. El tribunal diu, en aquest sentit: “En un estat de dret el fi no justifica els mitjans, sinó que com a respecte als principis de legalitat i jerarquia normativa s'han de complir escrupolosament els mandats constitucions i legals.”

Però el govern de Bauzá no es va donar per entès i ràpidament va improvisar un decret llei. El govern popular de les Balears ignora que els canvis en l'educació són de lenta aplicació i resultats, fins i tot quan tenen el beneplàcit i el suport de tota la comunitat educativa. Doncs bé: ara resulta que l'escenari és tot el contrari. El govern balear actua com els governants del pitjor franquisme, que creien que amb un edicte n'hi havia prou per canviar la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.