Opinió

Ca montes

Fabra dimissió

Hi ha lloc per a una televisió pública valenciana. Que només cal que ho faça bé

El tancament de RTVV sembla que ha estat la gota final. Des de divendres passat, el País Valencià viu en un estat d'irritació moral i política com feia dècades que no vivíem. No ha estat només el tancament de la ràdio i televisió públiques. Ha estat també com l'han fet. Contra tots, amb els vots només del PP, amb nocturnitat i traïdoria i fins i tot fent el ridícul. Molta gent s'ha preguntat com és possible que un govern siga tan maldestre a l'hora de fer el tancament d'una televisió. L'espectacle demencial de la nit i matinada de divendres ha provocat un atac de vergonya aliena respecte al Consell que passa factura a uns polítics que són acorralats, perseguits allà on van.

La cosa té les seues contradiccions. És evident que per a molts valencians Canal 9 era una televisió prescindible. La seua ínfima qualitat informativa, fruit de la manipulació obsessiva dels seus continguts per part del govern l'havia alienat per complet d'un gros més que notable de la societat valenciana. Però les darreres tres setmanes, durant les quals van poder treballar en llibertat, han demostrat que hi ha lloc per a una televisió pública valenciana. Que només cal que ho faça bé. Just el que Fabra i els seus no volien.

En qualsevol cas, això que ha passat és una vacuna magnífica. Tot indica que el pròxim govern agruparà les forces d'esquerra i nacionalistes i això significa que Compromís i Esquerra Unida, molt probablement, hauran de pactar amb el PSPV-PSOE. Amb el mateix PSOE que va ensorrar Canal 9 des de l'inici. És en aquest sentit que parle de la vacuna. Perquè després d'aquestes mobilitzacions, d'aquesta gran sacsejada moral, la pròxima televisió valenciana per força haurà de ser diferent i millor i el PSOE no podrà tornar a fer el que va fer fa vint anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia