Editorial

Que l'11-S no sigui un foc d'encenalls

El govern espanyol ignorarà el missatge que ahir va tornar a emetre bona part del poble de Catalunya? En realitat, el govern espanyol sempre ha respost al nostre clam. Però no de la manera que correspon a un país amb una democràcia consolidada, sinó que ho fa utilitzant la llei no com un instrument que –generosament interpretat– serveix per resoldre els conflictes polítics, sinó com un mur i, alhora, un pretext per no fer res que no sigui amenaçar. Unes amenaces i pretextos que van acompanyats de l'ús partidista dels tribunals i dels recursos públics per desacreditar els adversaris polítics.

L'habilitat dels polítics catalans, a la qual a Madrid no se saben avenir perquè els resulta inconcebible, és que escolten la veu del seu poble i s'hi posen a davant. Ahir en vam tenir una nova demostració, quan Carles Puigdemont va tornar a apostar pel referèndum pactat i per unes eleccions constituents. Assenyalava un punt i a part, l'inici d'un nou cicle polític. A desgrat del que digui Madrid, va venir a dir el president, nosaltres farem la nostra via.

A Catalunya, l'esperen temps difícils. És gairebé segur que el govern espanyol intentarà donar un escarment als polítics que més s'han significat en favor de la democràcia. I aquesta no serà l'única agressió que rebrem, sinó que n'hi haurà més, i d'un abast superior. La participació de centenars de milers de catalans s'ha d'aplaudir. Però aquest compromís no pot ser, només, un ritual anyal en el qual expressem els desitjos de llibertat. L'Onze de Setembre no pot ser un foc d'encenalls. El poble de Catalunya haurà de mostrar-se digne d'unes persones que no dubten a arriscar-se pel futur de tots, i fer-los costat. A tota hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.