Quatre escuts franquistes menys

Després de molts mesos d'espera, el Ministeri de Defensa ha posat data a l'eliminació dels escuts franquistes que, encara avui, hi ha a les façanes del quarter del Bruc, Capitania General i el Govern Militar, edificis tots tres situats a la capital catalana. En total, són quatre escuts que s'eliminaran en tres mesos, si és que el Ministeri compleix aquest cop el termini anunciat a l'Ajuntament. Al consistori, que ha assolit un objectiu marcat i perseguit amb insistència pel grup municipal d'ERC, li pertoca ara fer un seguiment acurat dels treballs, per garantir que els escuts no es mantinguin al seu lloc ni un dia més del que s'ha anunciat tot just aquesta setmana.

L'eliminació de qualsevol símbol que faci referència a una època tan nefasta com la dictadura és sempre una bona notícia. Però ho és només a mitges. No hi podrà haver una satisfacció completa mentre a Barcelona i a Catalunya no es redueixin d'una forma significativa la munió d'elements que, encara avui, fan referència a aquella etapa de privació de les llibertats. La missió no és fàcil; les administracions, amb el govern de la Generalitat al capdavant, i el conjunt de la ciutadania tenen encara molta feina a fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.