Atur de mínims per als autònoms

Les organitzacions de treballadors empresaris autònoms troben insuficient la prestació per cessament d'activitat que començarà el tràmit parlamentari, després que divendres el Consell de Ministres en va aprovar l'avantprojecte. Ningú nega que augmentarà la protecció d'aquest col·lectiu, però la crítica més generalitzada és que la durada de la prestació serà molt curta: un màxim de sis mesos amb un mínim de dotze de cotització –que donen dret a cobrar el 70% de la base reguladora durant dos mesos–, que es compara amb la cobertura per atur dels treballadors assalariats, que és de dos anys.

Es poden millorar les condicions –algun grup polític ja ha anunciat que ho demanarà durant la tramitació parlamentària–, però els que ho demanen han de ser conscients que això representa augmentar les quotes mensuals dels beneficiaris, ja que si la prestació que el govern socialista proposa per als autònoms és menor que la del règim general és perquè va lligada a una cotització cinc vegades inferior. El govern ha optat per la prudència a l'hora de fer pagar a un col·lectiu caracteritzat pel fet de cotitzar al mínim i després queixar-se de les baixes pensions que cobra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.