Editorial

Poca catifa per a tants corruptes

Que les sospites sobre corrupció se centrin ara en la fiscalia anticorrupció és tot un sarcasme que defineix fins a quin punt de podridura ha arribat el partit que governa l'Estat espanyol. Abans-d'ahir, el mateix dia que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el fiscal general, José Manuel Maza, compareixien al Congrés per defensar-se de les acusacions d'ingerència, saltava la notícia sobre la investigació a la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, per un presumpte delicte societari al mercat majorista de la capital. Els casos se li van acumulant, al Partit Popular, que ja no té prou catifa per amagar-los. I, malgrat tot, en un exercici de prepotència cínica, el president Mariano Rajoy es va limitar a reiterar la seva confiança en els càrrecs designats, posant la mà en un foc cada dia atiat per noves i contundents evidències.

Tal com van recordar tots els partits de l'arc parlamentari durant la compareixença –fins i tot els manyacs diputats de Ciutadans–, els fets demostren que la designació de Manuel Moix al capdavant de la fiscalia anticorrupció va ser celebrada per l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, avui empresonat. També ha quedat demostrat que el secretari d'estat de Seguretat, Antonio Nieto, va rebre el germà de González quan ja era en marxa l'operació policial en contra seu. Tot plegat, per tapar-se el nas. Al final, la compareixença de Català es va convertir en un insult a la resta de forces parlamentàries i, per extensió, a tota la ciutadania. En aquest sentit, va resultar delirant la intervenció de la portaveu del grup popular, que va gosar parlar d'ètica mentre intentava culpabilitzar els que precisament s'han jugat el càrrec per destapar el penúltim escàndol dels populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia