Pla d'habitatge per a la banca

El Consell de Ministres va aprovar divendres una modificació del pla d'habitatge que, per una banda, amplia el sostre de renda per rebre ajuts per pagar l'entrada d'un habitatge protegit fins a 48.900 euros anuals i, per l'altra, obre la possibilitat de convertir habitatges lliures en protegits als particulars que van invertir en el sector immobiliari i a les entitats financeres que han hagut de quedar-se promocions perquè no cobren crèdits.

El primer canvi es podria interpretar com una manera d'ajudar un sector de famílies que tenen dificultats per pagar un habitatge, però això es contradiu amb la supressió anunciada de la deducció en l'IRPF per a bases imposables superiors a 24.000 euros i, sobretot, amb la despreocupació per l'habitatge protegit abans que petés la bombolla immobiliària, quan només podia comprar un pis qui s'endeutava fins al capdamunt. Aquest canvi es fa pel fracàs de l'intent que els promotors convertissin en protegits els milers d'habitatges que tenien en estoc, ja que prefereixen no vendre a fer-ho abaixant preus. I ara toca una altra ajuda a les entitats financeres, convertides en immobiliàries, en forma de subvencions als clients candidats a hipotecar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.