La insaciable Telefónica

De la mateixa manera que les constructores no es van plantejar fer autopistes fins que no hi va haver un nombre considerable d'usuaris d'uns productes, els vehicles, fabricats per altres, Telefónica va desenvolupar la tecnologia ADSL perquè li va obrir una nova línia de negoci, un invent de tercers, internet. Les xarxes telefòniques, com les autopistes, són neutres, en el sentit que s'hi ha de permetre l'accés a tothom mentre pagui i independentment del molt o poc profit que es tregui del viatge o de la navegació, però el president de Telefónica, César Alierta, no es resigna a fer el paper d'intermediari que cobra uns dels preus més alts d'Europa.

Alierta pretén cobrar als cercadors, com Google, amb l'argument que s'aprofiten de la xarxa sense pagar res. Un argument tan absurd com que Acesa cobrés peatge als aficionats que van a Barcelona a veure un partit de futbol i a més cobrés un tant al Barça perquè els que paguen entrada passen per l'AP-7. Unes galtes impressionants, les d'Alierta, i no són menors les del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que li dóna suport i assegura que el que paguessin els cercadors no repercutiria en els consumidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.