Hipotecats de sorpresa en sorpresa

L'associació d'usuaris Adicae va presentar divendres una demanda contra 22 entitats financeres perquè s'anul·lin per abusives les «clàusules sòl» que estableixen un mínim de l'interès de les hipoteques a tipus variable si de la fórmula pactada en surt un percentatge més baix. Aquesta és una de les sorpreses amb què es van trobar els usuaris que amb la baixada de tipus esperaven recuperar-se dels increments de quota de quan la variabilitat jugava en contra seu. L'altra sorpresa, que també ha estat portada als jutjats, és que molts clients van veure que pagaven igual o més perquè s'activava un producte que els havien venut com una assegurança contra l'alça de tipus i que en realitat era un sofisticat producte que encareix la hipoteca quan els tipus baixen.

La demanda per les «clàusules sòl» té possibilitats de prosperar, com ha passat en altres casos –aquesta mateixa setmana el Tribunal Suprem ha anul·lat clàusules abusives de quatre entitats que s'autoeximien de qualsevol responsabilitat per l'ús de targetes robades–, però el procés és lent i seria més eficaç prohibir-les per llei, com es va fer l'any 2002 amb les que arrodonien l'interès només en benefici del prestador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.