Una unió clau, també per al país

Amb la posada en marxa al Palau de Pedralbes del secretariat permanent de la Unió per la Mediterrània (UpM), Barcelona i Catalunya guanyen un element de primer ordre per reforçar la seva presència internacional en un moment especialment important per a la relació entre els països d'aquesta àrea i, singularment, per a la resolució del conflicte entre israelians i palestins. La institució, integrada pels 43 països europeus i de les dues ribes de la Mediterrània, neix com a culminació del Procés de Barcelona, de l'any 1995, i té com a objectiu facilitar el diàleg i el coneixement entre les diverses regions que formen part d'aquesta àrea.

La creació de la UpM no ha estat fàcil, i tampoc no ho és cap dels reptes que es planteja amb vista a un futur que cal situar a mitjà termini. L'èxit depèn, sobretot, dels esforços que es destinin a un procés absolutament necessari per garantir l'acostament i la convivència entre dues ribes històricament enfrontades, sobretot per la manca de coneixement mutu. Barcelona i Catalunya han evidenciat la seva fe en aquest procés. I es converteixen en l'escenari d'una aposta apassionant que no pot ser fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.