La quarta vaga de mestres en els últims dos anys

La xarxa pública d'educació viurà avui una altra jornada de vaga, la quarta en els últims dos anys. Els principals sindicats de mestres (USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC, UGT i CGT) han tornat a unir les seves forces per plantejar una altra prova de força al conseller d'Educació, Ernest Maragall. Aquesta vegada, l'aprovació del nou calendari escolar sense el vistiplau dels representants dels docents ha estat el detonant d'una convocatòria que vol tornar a fer visible el rebuig d'aquest col·lectiu a la llei d'educació de Catalunya (LEC), aprovada fa mesos, i a les mesures que es deriven del seu desplegament. A més, els sindicats denuncien la retallada dels recursos destinats a l'ensenyament públic, i reclamen un seguit de millores, entre les quals destaca la cobertura de totes les baixes amb substitucions des del primer dia, difícilment assumibles per cap empresa, pública o privada, en un context com l'actual de crisi generalitzada.

Els sindicats acusen el conseller d'una manca absoluta de capacitat de diàleg, però ells tampoc sembla que hagin evolucionat en els plantejaments per posar fi a una discussió iniciada per la necessitat d'introduir canvis en un sistema que ha deixat de donar resultats. Amb la LEC ja aprovada per una sòlida majoria, els arguments dels sindicats sonen més a immobilisme que a una voluntat real de millorar les coses.

D'altra banda, la vaga arriba després d'una setmana molt crítica per a gran part del país. Moltes escoles, sobretot de les comarques gironines, han hagut de tancar uns quants dies com a conseqüència de la gran nevada de dilluns passat. La convocatòria d'avui no ajudarà els alumnes d'aquests centres, ni tampoc les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.