Les garanties d'internet i els menors

Un 63,3% dels menors d'entre 8 i 14 anys tenen un compte de correu electrònic privat i un 51,5% participen en les xarxes socials d'internet. Són xifres extretes dels resultats de la primera enquesta que s'ha elaborat a Catalunya sobre la seguretat en les noves tecnologies; un document que posa xifres al que fins ara eren intuïcions i que evidencia la necessitat d'intensificar filtres de control i protecció per a un públic totalment avesat a fer un ús quotidià d'aquestes tecnologies. I és que en molt poc temps les possibilitats que ofereix internet i el seu entorn han fet que per a aquest usuari menor la xarxa passi a ser directament una necessitat, una eina de treball bàsica implantada ja en el mateix sistema educatiu.

I en aquest marc, els resultats de l'enquesta s'han de convertir en punt de partida per elaborar els protocols de prevenció i actuació necessaris que donin garanties reals de protecció a un jove que també utilitzarà la xarxa per fer-se adult. I si bé és cert que per protegir-lo hauria de ser clau el control i la tutela del progenitor, també ho és que la vertiginosa evolució que han fet aquests tecnologies sovint ha relegat els pares i tutors, amb un paper involuntari d'analfabets no aptes per exercir aquesta funció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.