Nou rumb del Premi d'Honor

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, guardó instituït per Òmnium Cultural, ha canviat de format. Ahir es va donar a conèixer el guanyador: Jaume Cabré, però no serà fins al mes de juny que es lliurarà el premi, en un acte fet a mida del guardonat i amb prou temps de marge perquè es doni a conèixer l'obra de l'escriptor de manera àmplia i divulgativa. Fins ara el premi es lliurava el mateix dia en què es feia públic.

Aquesta fórmula és encertada en el sentit de prestigiar encara més un dels premis de referència de les nostres lletres, que sempre van necessitades de noves i més enfortides empentes. En aquest sentit, i per la seva joventut, l'empenta també es dóna al guanyador per continuar engrandint la seva obra i no com un gest de comiat, com sol passar en els premis que es concedeixen en l'ocàs d'una trajectòria

Un dels elements que el jurat ha valorar de Cabré ha estat el seu fidel vincle amb les lletres –«m'hi va la vida, en la literatura»–, i específicament amb la llengua catalana. Cabré ha utilitzat sempre el català en la redacció original de les seves obres, fet que demostra també el seu compromís amb el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.