Novament la prostitució de carrer

El nombre de prostitutes ateses pels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona en el marc del pla d'abordatge integral del treball sexual va créixer un 24% l'any passat i va arribar fins a 406. El dispositiu, que fins ara s'ha centrat en els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí i s'estendrà al de les Corts a partir del 2011, és la fórmula triada pel govern de la capital catalana com a complement de les estratègies policials i sancionadores amb què ha mirat de reduir, amb un èxit força discutible, la prostitució de carrer i, sobretot, les màfies que la dirigeixen. I és també un exemple més de les dificultats amb què topen molts ajuntaments per combatre un fenomen present en molts municipis del país i que és abordat des de la improvisació per la negativa insistent de l'Estat i la Generalitat a abordar-lo.

La complexitat de la situació dóna encara més valor a plans com ara el de Barcelona. Perquè més enllà de les actuacions policials, massa sovint vinculades a estratègies d'imatge, hi ha les persones. En aquest cas, prostitutes que en molts casos necessiten ajut, assistència social i sanitària i, sobretot, esperança per afrontar el futur una mica més enllà del dia a dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.