El PP pesca en aigües turbulentes a Badalona

El líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, torna a ser notícia pel seu discurs reaccionari i populista contra la immigració. Aquest cop, per un díptic en què relaciona la inseguretat ciutadana amb el col·lectiu forà i, més concretament, amb els gitanos romanesos, els quals dissabte va acusar de venir a l'Estat a delinquir. Les declaracions de García Albiol han tingut una resposta tan ràpida com ambigua per part de la direcció del seu partit. La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha demanat disculpes al col·lectiu gitano romanès, però no sembla tenir cap intenció d'anar més enllà, com li demanen algunes veus del seu propi partit. Les tímides declaracions de la líder dels populars catalans només es poden entendre si es té en compte que dissabte va ser a Badalona repartint els díptics de la polèmica amb un somriure d'orella a orella, i de bracet del cap del seu partit en aquesta ciutat.

Si Xavier García Albiol s'ha fet un lloc en la política ha estat, només, per un discurs maldestre, xenòfob i barroer que ha fet forat en algunes de les zones menys afavorides de Badalona, on el PP ha crescut exponencialment en nombre de vots fins a convertir-se en la segona força política de la ciutat. I és basant-se en això últim que sembla difícil que la direcció del PP decideixi anar més enllà de les crítiques que ahir es van sentir. Més encara si es té en compte la tendència dels populars a fer electoralisme en qüestions tan sensibles com la immigració, l'encaix entre Catalunya i Espanya o el debat hidrològic, per posar només alguns exemples. Potser sí que toca posar el cas en mans de la justícia i esperar que sigui aquesta qui pari els peus a aquells que, com Xavier García Albiol o Josep Anglada, es pensen que tot s'hi val.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.