Una foto no immuta els inversors

La reunió d'ahir al matí entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy es va programar per poder escenificar una fotografia sobre la suposada unitat dels dos grans partits espanyols davant la crisi econòmica, ja que l'anunciada reforma de les lleis de caixes no apareix de cop i volta en una trobada matinal. L'èxit ha estat el que es podia suposar, nul, ja que la borsa va continuar baixant i la seva caiguda només es va moderar quan la Comissió Europea va difondre les seves noves previsions sobre l'economia espanyola, una mica menys pessimistes que els pronòstics de la tardor passada.

L'efecte calmant dels informes de la CE també s'ha de relativitzar, perquè el seu desmentiment rotund dels rumors que l'Estat espanyol necessitarà un pla de rescat a semblança del grec no ha servit de res, com tampoc han servit declaracions en els mateixos termes de l'FMI i dels governs alemany i francès. L'ofensiva especuladora contra el deute públic espanyol va continuar ahir, fins al punt que el diferencial de tipus d'interès de les obligacions a deu anys amb el de referència alemany es va situar en el nivell més alt des de l'entrada en l'euro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.