Editorial

Dissuadir fora de la llei

Els pagesos del Camp de Tarragona no només fan cas omís de la recomanació feta per Interior i Agricultura d'abandonar les patrulles de vigilància nocturna sinó que anuncien que les allargaran una setmana més i ampliaran la ruta a més poblacions de la comarca del Tarragonès. La reivindicació que fan no és crispada, sinó més aviat un discurs que traspua resignació i impotència.

El simple fet que el mateix col·lectiu afectat expliciti que la seva reivindicació no es tradueix en una crítica a la feina que ja estan fent els Mossos d'Esquadra posa en evidència la gravetat d'una situació que, per part del govern, requereix alguna cosa més que una simple recomanació d'abandonar les rondes de vigilància. Els pagesos tenen clar que l'objectiu d'aquestes patrulles no és detenir ningú, sinó més aviat dissuadir els possibles lladres. Però això no justifica les patrulles pròpiament dites tot i que per aturar-les hi hauria d'haver alguna cosa més que paraules de l'administració. Ningú no posa en dubte que s'estiguin fent accions per intentar frenar l'onada de robatoris però no n'hi ha prou d'enumerar-les, i menys quan els fets evidencien que els recursos són insuficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia