Editorial

El terrorisme decau

La causa general contra l’independentisme continua set anys després, però cada cop és més prima, més quixotesca i més enfocada en la figura icònica del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont. L’arxivament provisional del cas Tsunami Democràtic a l’Audiencia Nacional i també al Tribunal Suprem, i de l’acusació de terrorisme contra Puigdemont, Rovira, Wagensberg i nou acusats més és l’últim llençol que ha perdut la repressió del ‘deep state’ contra els qui han qüestionat la unitat d’Espanya. Una victòria que arriba més per la contumàcia i falta de rigor del jutge instructor (García-Castellón), que per haver pogut desmentir el fons delirant de la qüestió, però que no es pot desmarcar de la llei d’amnistia i el nou context legal que ha generat, de la mateixa inconsistència del cas i de l’amenaça de l’esmena europea. En tot cas, és una notícia magnífica i molt rellevant per a tots els afectats, com ho demostra el fet que Marta Rovira projecti posar fi al seu exili de sis anys a Suïssa a finals d’aquesta setmana, arran de l’arxivament. I també ho és per al moviment independentista català, perquè elimina una acusació falsa i injusta per a un procés polític que en tot moment s’ha basat en la democràcia, la llei i la mobilització pacífica.

Més enllà de la satisfacció perquè, d’una manera o una altra, s’hagi acabat fent justícia en aquest rocambolesc episodi judicial, existeix també la plena constatació que la partida de la repressió no està acabada, ni de bon tros. La rebel·lió d’una part de la judicatura contra l’amnistia als suposats delictes comesos en el context del procés sobiranista està en marxa i continua fent passos en la fugida endavant d’aquest reducte contra el corrent que marca la Constitució i l’estat de dret i la democràcia. El Tribunal Suprem ha perdut ara la carta del terrorisme, però aposta fort a la de la malversació, i encara es guarda dins la punyeta el comodí de l’alta traïció, després que justament ahir, curiosament ahir, va arribar a les seves mans el cas Volhov (la trama russa), enviat amb oportuna diligència des d’un altre despatx de l’anomenada ‘justícia patriòtica’’, el del jutge Javier Aguirre, amb Puigdemont de nou a la diana, juntament amb Artur Mas i onze persones més. Una altra jugada dantesca per a uns jutges encegats en el seu cop judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia