L'esborrany de la renda, amb lupa

L'innegable èxit de les iniciatives de l'Agència Tributària perquè fer la declaració de la renda sigui menys costós en diners i temps pot acabar fent una mala passada als contribuents. L'esborrany de declaració s'ha de revisar sempre abans de confirmar-lo, perquè Hisenda el fa amb les dades que té i n'hi ha que només les pot facilitar l'afectat, però tot i així es calcula que un 5% el donen per bo sense mirar-lo, i s'exposen a cobrar menys del que els pertoca o a tenir maldecaps si no incorpora tots els ingressos.

Ahir, els tècnics d'Hisenda alertaven d'incorreccions en les deduccions per maternitat i fills a càrrec, que l'administració nega, mentre aprofita el desmentiment per recordar a qui hagi tingut un fill el 2008 que el descompte corresponent no és a l'esborrany perquè no pot ser-hi. Una polèmica que s'afegeix a dues anteriors –primer es van haver de repetir esborranys perquè s'hi calculava malament la deducció de 400 euros per treballador o jubilat, i després es va avisar de possibles errors en les deduccions per habitatge en parelles que fan declaració conjunta–, i que reforça la necessitat de repassar, en aquesta campanya més que mai, els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.