La plaça de Catalunya i les festes del Barça

La celebració, dimecres a la matinada, de la consecució de la copa del Rei de futbol per part del Barça va acabar dimecres amb greus incidents al centre de Barcelona. El balanç, de cinquanta detinguts i un centenar de ferits entre mossos i aficionats, constata el rotund fracàs del dispositiu organitzat per l'Ajuntament i el Departament d'Interior, que no obstant això ja han expressat la seva intenció de mantenir a la plaça de Catalunya la celebració dels títols del Barça, que avui mateix pot ser proclamat campió de lliga i que d'aquí a pocs dies lluitarà per la copa d'Europa.

Amb els precedents encara frescos en la memòria col·lectiva, l'aposta de les dues administracions per aquest escenari tan cèntric ja semblava, com a mínim, arriscada. Si l'objectiu de la iniciativa era atraure els seguidors i minimitzar l'impacte de les celebracions espontànies en un lloc tan simbòlic com és Canaletes, organitzar la festa dels campions a només uns metres d'aquest punt no es podia pas qualificar d'idea gaire brillant. Els resultats han tornat a constatar que la tria és poc adequada des del punt de vista de la mobilitat i de la seguretat dels aficionats. I han reobert el debat sobre la necessitat de traslladar les celebracions a altres llocs com ara el Fòrum, on almenys d'entrada resultaria més fàcil controlar la minoria radical que es dedica a transformar festes ciutadanes com aquestes en escenaris de confrontació amb les forces de seguretat.

Per acabar, la mort d'un home en un desafortunat accident a Girona durant la celebració de la copa fa present la necessitat de saber fer compatible l'eufòria amb la prudència que han de tenir tots els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.