Editorial

La poca credibilitat de Rajoy

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va sortir ahir a donar la cara per apaivagar la inquietud que genera el descomunal escàndol financer que és el cas de Bankia, i va aconseguir que els mercats encara es posessin més nerviosos del que ho estaven abans de la intervenció del líder espanyol. No és el primer cop en els últims mesos que Rajoy o algun membre destacat del seu govern intenten sortir a aturar el cop i acaben encaixant un revés rere l'altre. La situació cada cop més envitricollada de l'economia espanyola fa que aquesta incapacitat de l'executiu de generar tranquil·litat sigui cada vegada més preocupant i altament perillosa per a l'estabilitat.

En menys de mig any, Mariano Rajoy ha dilapidat tota la força moral que li podia atorgar una comodíssima i històrica majoria absoluta. Ha malgastat un rèdit fabulós gràcies a la demostració, en primer lloc, d'una política econòmica erràtica que ja ningú es creu que sigui atribuïble exclusivament a l'herència rebuda. L'Estat espanyol ha perdut credibilitat al món perquè els seus líders, un rere l'altre, han estat incapaços de transmetre prou seriositat i responsabilitat en la gestió de la crisi. Rodríguez Zapatero, fent veure que no n'hi havia per a tant. Mariano Rajoy, demostrant que no sap ni com posar-s'hi. La falta de confiança que transmeten les autoritats de Madrid no és tant una constatació de la seva incompetència o falta de preparació, sinó l'evidència, cada cop més difícil d'amagar, que, en el gran desgavell econòmic que exemplifiquen casos com per exemple el de Bankia, el PP està clar que ha format i forma més part del problema que no pas de la situació. I aquesta evidència cada cop costa més de dissimular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.